SEM AB är en av världens ledande tillverkare av elektroniska tändsystem för naturgas- och småmotorer samt statorer till dieselinjektorer. Våra kunder är världsledande tillverkare utav motorer i USA, Europa och Kina. Vi är certifierade enligt IATF, ISO 14001 och 45001. Bolaget bildades 1915 och omsätter ca 400 miljoner. Vi har idag ca 120 anställda i Åmål och är ungefär lika många i vår produktionsanläggning i Kina. Försäljningskontor finns i USA och Kina samt Åmål. Huvudkontoret ligger i Åmål och företaget har svenska ägare.

Vi söker en chef för vårt hårdvara/system-team

Vi söker dig som är en självgående, strukturerad och driven person med ett genuint intresse för att leda och utveckla andra människor. Som ledare har du förmågan att fokusera lika mycket på medarbetarnas välmående och utveckling som på mål och utmaningar. Du har stor kompetens inom hårdvaruutveckling. Du sätter gruppens prestation framför din egen och har lätt för att samarbeta med andra, samt trivs i miljöer med fokus på förändring och utveckling.

I din chefsroll har du fullt personalansvar för ditt team, vilket innebär att du ansvarar för att samordna och prioritera teamets arbetsuppgifter och resurser samtidigt som du behåller ena benet i tekniken. Förutom att driva det dagliga arbetet i teamet är det du som håller i kompetensutveckling, teammöten, medarbetarsamtal och lönesamtal.

Du är civilingenjör eller har motsvarande arbetslivserfarenhet inom hårdvara/inbyggda system och har tidigare erfarenhet från ledande roll. Det är meriterande med erfarenhet från utvecklingsprojekt inom fordonsbranschen. Du trivs att arbeta i en internationell miljö och behärskar engelska flytande i tal och skrift. Tjänsten ingår i utvecklingsavdelningen och du är direkt underställd och rapporterar till Development Director.

Vi erbjuder nu en möjlighet att bli en del av ett globalt expansivt företag med höga ambitioner. Vi växer med lönsamhet varje år och genom pågående och omfattande investeringar i en mer digitaliserad och automatiserad produktion förbättras både kostnadseffektivitet och produktkvalitet. Vi har ett nära samarbete kollegor och chefer emellan. Det är korta beslutsvägar och tjänsten innebär stora möjligheter för den som är intresserad att påverka och få stor insyn i hela företaget. Trots vår litenhet är vi välkända inom vår nisch och har en lång tradition av att leverera produkter till globala världsledande kunder.

För mer information om tjänsten kontakta Development Director Magnus Hellström
magnus.hellstrom@sem.se
073-056 11 55.

För mer information om rekryteringsprocessen kontakta HR Director Karin Hensing
karin.hensing@sem.se
070-590 78 40.

Välkommen med din ansökan till karin.hensing@sem.se, senast den 11:e augusti.

Urval och intervjuer kommer ske löpande under processen.

 Inför rekryteringsarbetet så har SEM AB tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.