SEM AB är en av världens ledande tillverkare av elektroniska tändsystem för naturgas- och småmotorer samt statorer till dieselinjektorer. Våra kunder är världsledande tillverkare utav motorer i USA, Europa och Kina. Vi är certifierade enligt IATF, ISO 14001 och 45001. Bolaget bildades 1915 och omsätter ca 400 miljoner. Vi har idag ca 120 anställda i Åmål och är ungefär lika många i vår produktionsanläggning i Kina. Försäljningskontor finns i USA och Kina samt Åmål. Huvudkontoret ligger i Åmål och företaget har svenska ägare.

Vi fortsätter växa- och söker nu en driven ingenjör till förutveckling

Vi söker dig som är en självgående, strukturerad och driven person med ett genuint intresse för teknik på absoluta framkanten och hur den används i applikationer, särskilt för drivlinor med el- eller förbränningsmotorer. Du tycker om att analysera system och nyfiket söka teknik- och affärs-möjligheter i morgondagens drivlinor. I dialog med kunders förutveckling och med SEM’s marknadsavdelning utvecklar vi möjliga lösningar fram till ”proof of concept”.

Vi söker nu en utvecklingsingenjör med fokus på förutveckling, gärna med erfarenhet från automotive-applikationer inom el- eller förbränningsmotordrivna system.

Du är doktor eller civilingenjör, gärna inom elektro-, teknisk fysik, maskin eller mekatronik eller har motsvarande erfarenhet. Du har intresse för systemutveckling. Du kan simulera för att utvärdera prestanda – men du trivs som bäst när du också får se dina idéer fungera i en produkt som bidrar till en renare värld och reducering utav växthusgaser! Kunskap om elektriska drivlinor och batteridrift eller förbränningsmotorer är meriterande. Det är viktigt att du behärskar engelska i tal och skrift.

Vi erbjuder nu en möjlighet att bli en del av ett globalt expansivt företag med höga ambitioner och en aktiv, mycket intresserad svensk ägare. Vi växer med lönsamhet varje år och genom pågående och omfattande investeringar i en mer digitaliserad och automatiserad produktion förbättras både kostnadseffektivitet och produktkvalitet. Vi har ett nära samarbete kollegor och chefer emellan. Vi har också ett djupt samarbete med tekniska universitet där vi tillsammans med några av våra kunder driver forskningsprojekt på framkant. Det är korta beslutsvägar och tjänsten innebär stora möjligheter att påverka och få stor insyn i hela företaget. Trots vår litenhet är vi välkända inom vår nisch och har en lång tradition av att leverera produkter till globala världsledande kunder.

För mer information om tjänsten kontakta Research Director Jakob Ängeby
jakob.angeby@sem.se
070-843 60 82

För mer information om rekryteringsprocessen kontakta HR Director Karin Hensing
karin.hensing@sem.se
070-590 78 40.

Välkommen med din ansökan till karin.hensing@sem.se

Urval och intervjuer kommer ske löpande under processen.

 Inför rekryteringsarbetet så har SEM AB tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.