SEM AB är en av världens ledande tillverkare av elektroniska tändsystem för naturgas- och småmotorer samt statorer till dieselinjektorer. Våra kunder är världsledande tillverkare utav motorer i USA, Europa och Kina. Vi genomför forskningsprojekt med Chalmers, Linköpings Tekniska Högskola och Lunds Tekniska Högskola. Vi är certifierade enligt IATF, ISO 14001 och 45001. Bolaget bildades 1915 och omsätter ca 360 miljoner. Vi har idag ca 110 anställda i Åmål och är ungefär lika många i vår produktionsanläggning i Kina. Huvudkontoret ligger i Åmål och företaget har svenska ägare.

Vi utökar med ytterligare en projektledare!

Vi söker dig som är en självgående, strukturerad och driven person med ett genuint intresse för att leda och driva projekt. Du sätter projektgruppens prestation framför din egen och har lätt för att samarbeta med andra. Ditt ansvar är att leda och fördela arbetet inom projektet så att målen uppfylls inom överenskommen tid och budget, samt rapportera avvikelser och åtgärder till styrgruppen.

Du upprätthåller kontakten med kundens representanter så att båda parter är väl överens om projektstatus och planen framåt. Projekten följer SEMs processer och kraven från APQP. Du ser alltid till helheten och förstår vikten av att kompromissa för att uppnå bästa resultat.

Du är ingenjör i botten eller har motsvarande erfarenhet, gärna med erfarenhet från automotive/tung fordonsindustri eller från arbete med elektronik/elektromagnetism. Du har flera års erfarenhet av projektledning och du trivs i en ledande roll där du kan inspirera och engagera andra. Du har ett genuint intresse för att utveckla nya produkter från koncept till fullskalig produktion tillsammans med andra och trivs att arbeta i en internationell miljö. Du behärskar engelska flytande i tal och skrift och är beredd att resa i tjänsten både inom Sverige och utomlands. Tjänsten ingår i avdelningen Produkt & Projekt.

Vi erbjuder nu en möjlighet att bli en del av ett globalt expansivt företag med höga ambitioner och en aktiv, mycket intresserad svensk ägare. Vi växer med lönsamhet varje år och genom pågående och omfattande investeringar i en mer digitaliserad och automatiserad produktion förbättras både kostnadseffektivitet och produktkvalitet. Vi har ett nära samarbete kollegor och chefer emellan. Det är korta beslutsvägar och tjänsten innebär stora möjligheter för den som är intresserad att påverka och få stor insyn i hela företaget. Trots vår litenhet är vi välkända inom vår nisch och har en lång tradition av att leverera produkter till globala världsledande kunder.

För mer information om tjänsten kontakta Manager Products & Projects Christian Sörqvist.
christian.sorqvist@sem.se
072-746 11 24.

För mer information om rekryteringsprocessen kontakta HR Director Karin Hensing.
karin.hensing@sem.se
070-590 78 40.
Välkommen med din ansökan till karin.hensing@sem.se, senast den 31 maj.

Urval och intervjuer kommer ske löpande under processen.

 Inför rekryteringsarbetet så har SEM AB tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.