SEM AB är en av världens ledande tillverkare av elektroniska tändsystem för naturgas- och småmotorer samt statorer till dieselinjektorer. Våra kunder är världsledande tillverkare utav motorer i USA, Europa och Kina. Vi är certifierade enligt IATF, ISO 14001 och 45001. Bolaget bildades 1915 och omsätter ca 400 miljoner. Vi har idag ca 120 anställda i Åmål och är ungefär lika många i vår produktionsanläggning i Kina. Försäljningskontor finns i USA och Kina samt Åmål. Huvudkontoret ligger i Åmål och företaget har svenska ägare.

Vi söker en nyfiken Prototyp-/testingenjör

Vi söker dig som har lätt för att lära, är nyfiken, engagerad och intresserad av att lära teorin bakom tändsystem för motorer. I rollen som Prototyp-/testingenjör kommer du bygga prototyper och genomföra testning och validering av dessa inom ramen för utvecklingsprojekt och ändringsärenden. Test och validering av produkterna sker i olika testutrustningar samt på motor, både hos SEM och ute hos våra kunder. För att lyckas tror vi du är noggrann, strukturerad, har lätt för att lära teknik både teoretiskt och praktiskt- kombinerat med ett genuint intresse för teknik och motorer. Du är också en driven person med hög ansvarskänsla, som har lätt för att samarbeta med andra och trivs i miljöer med fokus på förändring och utveckling. I rollen som junior Protoyp-/testingenjör kommer du jobba tillsammans med våra erfarna Protoyp-/testingenjörer för att bygga upp din kompetens inom området och steg för steg kunna ta mer eget ansvar.

Du får gärna vara ingenjör inom maskin, mekatronik eller elektro, men viktigast är intresset för teknik och engagemanget att vilja utvecklas. Du trivs att arbeta ”hands-on” i en internationell miljö och behärskar engelska flytande i tal och skrift samt är beredd att resa i tjänsten både inom Sverige och utomlands. Det är ett plus om du har erfarenhet från mätningar med oscilloskop samt praktiskt arbete med svarv och fräs eller motorer. Tjänsten ingår i avdelningen Project, Product & Development och du är direkt underställd och rapporterar till chefen för team Prototyp/testning.

Vi erbjuder nu en möjlighet att bli en del av ett globalt expansivt företag med höga ambitioner. Vi växer med lönsamhet varje år och genom pågående och omfattande investeringar i en mer digitaliserad och automatiserad produktion förbättras både kostnadseffektivitet och produktkvalitet. Vi har ett nära samarbete kollegor och chefer emellan. Det är korta beslutsvägar och tjänsten innebär stora möjligheter för den som är intresserad att påverka och få stor insyn i hela företaget. Trots vår litenhet är vi välkända inom vår nisch och har en lång tradition av att leverera produkter till globala världsledande kunder.

För mer information om tjänsten kontakta Magnus Hellström.
magnus.hellstrom@sem.se
073-056 11 55.

För mer information om rekryteringsprocessen kontakta HR Director Karin Hensing.
karin.hensing@sem.se
070-590 78 40.

Välkommen med din ansökan till karin.hensing@sem.se senast den 17:e november.

 Inför rekryteringsarbetet så har SEM AB tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.