SEM AB utvecklar och producerar produkter som reducerar utsläpp av växthusgaser från transportfordon. Vår vision är att bidra med lönsamma produkter som bär oss mot ett fossilfritt samhälle. Strategin är att omsätta kunskap till produkter och att växa. Innovation, kompetens och målmedvetenhet gör oss framgångsrika. Fokus är på elektroniska tändsystem till motorer drivna av förnybara och alternativa bränslen, samt elektroniksystem för styrning och optimering av batteripack till elektrifierade fordon. Vi samarbetar nära med Lunds Tekniska Högskola, Chalmers, och Linköpings Tekniska Högskola. I våra fem forskningsprojekt jobbar sex doktorander. Våra kunder är världsledande tillverkare av komponenter till drivlinor i USA, Europa och Kina. Vi är certifierade enligt IATF, ISO 14001 och 45001. Bolaget bildades 1915 och omsätter ca 360 miljoner. Vi har idag ca 110 anställda i Åmål och är ca 75 i vår produktionsanläggning i Kina. Huvudkontoret ligger i Åmål och företaget har svenska ägare

SEM söker seniora ingenjörer till förutveckling

Vem är du?

SEM vinner fler och fler projekt. Behovet av förutveckling och tillämpad forskning med fokus på att skapa produkter ökar. Vi söker förstärkning i form av ytterligare seniora ingenjörer som kan bidra i de tidiga faserna vid utvecklingen av elektroniksystem för styrning och diagnos i nya produkter. Om du har ett genuint intresse av något eller flera av följande teknikområden, så bör du överväga om inte SEM kan vara rätt plats för dig: Elektromagnetiska system, elkraftsystem, kraftelektronik, inbyggda elektroniksystem, mätteknik, reglerteknik, simulering och analys, förbränningsmotorer, elektrisk drivlina. Om du dessutom tycker om att samarbeta, att följa en produkt från idé till serieproduktion och att vara med i ett företag med framtidstro och ambition, så kan du vara säker på att SEM är rätt för dig!

Din bakgrund:
För att lyckas i tjänsten tror vi du är civilingenjör eller doktor med några års erfarenhet, gärna inom fordons- eller elkrafts-industrin. Du är engagerad, kreativ, hjälpsam och tycker om att lösa saker tillsammans med andra. Du vill gärna lära dig mer och trivas. En internationell miljö stimulerar dig och du behärskar engelska flytande i tal och skrift. Resor förekommer.

Om tjänsten:
Tjänsten ingår i avdelningen Research som har uppdraget att driva förutvecklings- och forskningsprojekt samt stödja utvecklingsprojekt. Du är direkt underställd och rapporterar till chefen för Research.

Om SEM:
Vi erbjuder dig en möjlighet att bli en del av ett globalt expansivt företag med höga ambitioner. Vi växer med lönsamhet varje år och genom omfattande investeringar i automatiserad produktion förbättras både kostnadseffektivitet och produktkvalitet. Vi har ett nära samarbete mellan kollegor, oavsett roll, så beslutsvägarna är korta. Tjänsten innebär goda möjligheter att påverka och få insyn i hela verksamheten för den som är intresserad. Trots vår litenhet är vi välkända inom vår nisch och har en lång tradition av att leverera produkter till globala världsledande kunder.

För mer information om tjänsten kontakta Research Director Jakob Ängeby.
jakob.angeby@sem.se
070-843 60 82.

För mer information om rekryteringsprocessen kontakta HR Director Karin Hensing.
karin.hensing@sem.se
070-590 78 40.

Välkommen med din ansökan till karin.hensing@sem.se.

Då urvalet sker löpande är det viktigt att du skickar din ansökan så snart som möjligt.

 Inför rekryteringsarbetet så har SEM AB tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.