SEM AB är en av världens ledande tillverkare av elektroniska tändsystem för naturgas- och småmotorer samt statorer till dieselinjektorer. Våra kunder är världsledande tillverkare utav motorer i USA, Europa och Kina. Vi genomför forskningsprojekt med Chalmers, Linköpings Tekniska Högskola och Lunds Tekniska Högskola. Vi är certifierade enligt IATF, ISO 14001 och 45001. Bolaget bildades 1915 och omsätter ca 360 miljoner. Vi har idag ca 110 anställda i Åmål och är ungefär lika många i vår produktionsanläggning i Kina. Huvudkontoret ligger i Åmål och företaget har svenska ägare.

Vi söker nu en strategisk inköpare

Vi söker dig som är en självgående, strukturerad och driven person med ett intresse för att utveckla våra leverantörer att möta våra kunders behov. Du sätter gruppens prestation framför din egen och motiveras av att se människor växa och utvecklas. Ditt ansvar är att göra upphandlingar i våra utvecklingsprojekt, utveckla befintlig leverantörsbas inom din leverantörsportfölj och knyta långsiktigt konkurrenskraftiga leverantörer till företaget. Sammantaget ska du målmedvetet bidra till att effektivisera funktionens
servicegrad för att uppfylla kunders och ägares krav. Största delen av inköpen sker från leverantörer i Sverige, men vi har även leverantörer från Kina och övriga Europa.

Vi vill att du är ingenjör i botten och har erfarenhet från produktutveckling, gärna med bakgrund från automotive eller tung fordonsindustri. Därutöver har du flera års erfarenhet av inköp och du trivs när du är i en roll där du kan engagera och motivera andra. Du är strukturerad samt har ett genuint intresse för att skapa bra affärer, både internt och externt. Du trivs att arbeta i en internationell miljö och behärskar engelska flytande i tal och skrift samt är beredd att resa i tjänsten både inom Sverige och utomlands.

Vi erbjuder nu en möjlighet att bli en del av ett globalt expansivt företag med höga ambitioner och en aktiv, mycket intresserad svensk ägare. Vi växer med lönsamhet varje år och genom pågående och omfattande investeringar i en mer digitaliserad och automatiserad produktion förbättras både kostnadseffektivitet och produktkvalitet. Vi har ett nära samarbete kollegor och chefer emellan. Det är korta beslutsvägar och tjänsten innebär stora möjligheter för den som är intresserad att påverka och få stor insyn i hela företaget. Trots vår litenhet är vi välkända inom vår nisch och har en lång tradition av att leverera produkter till globala världsledande kunder.

För mer information om tjänsten kontakta Director Purchase Jerker Fjellman.
jerker.fjellman@sem.se
070-277 21 23.

För mer information om rekryteringsprocessen kontakta HR Director Karin Hensing.
karin.hensing@sem.se
070-590 78 40.

Välkommen med din ansökan till karin.hensing@sem.se.

 Inför rekryteringsarbetet så har SEM AB tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.