SEM AB är en av världens ledande tillverkare av elektroniska tändsystem för naturgas- och småmotorer samt statorer till dieselinjektorer. Våra kunder är världsledande tillverkare utav motorer i USA, Europa och Kina. Vi är certifierade enligt IATF, ISO 14001 och 18001. Bolaget bildades 1915 och omsätter ca 380 miljoner. Vi har idag ca 120 anställda i Åmål och är ungefär lika många i vår produktionsanläggning i Kina. Försäljningskontor finns i USA och Kina samt Åmål. Huvudkontoret ligger i Åmål och företaget har svenska ägare. Läs mer på www.sem.se

Nu söker vi två seniora utvecklingsingenjörer

Arbetet kräver både kreativt arbete med teori såväl som ”hands-on” vid test och utvärdering. Vi söker dig som får en kick av att koppla teori med praktisk tillämpning och att se resultat i ett team som strävar mot ett gemensamt mål. Utmaningarna är många – och intressanta!

Utvecklingsingenjör tändspolar samt komponenter i elektrifierad drivlina

Kompetensprofil:

Elektromagnetiska system

Högspänningsapplikationer

Materialkunskap, speciellt för isolering av höga elektriska fält (plast/gummi/silikon)

Inbyggda mikro-processorsystem för styrning

Design for manufacturing

Utvecklingsingenjör styrsystem, funktion och analys

Kompetensprofil:

Styrning och diagnos utav förbränningsmotorer, speciellt naturgasdrivna SI-motorer och förbränningsdiagnos

Utveckling utav diagnos- och styrfunktioner, speciellt förbränningsdiagnos och relaterade motorstyrfunktioner (t.ex. knack, misfire, förbränningsfas mm)

Test och verifiering på motor utav tändsystem, diagnos- och styrfunktioner

Analys utav insamlade mätdata från motor

Mjukvaruutveckling i inbyggda realtidssystem

För båda tjänsterna söker vi dig som är resultatinriktad, engagerad och tar ansvar för att driva uppgifter i mål. Du tycker om att samarbeta och dela med dig av dina erfarenheter. Du är civilingenjör eller har motsvarande erfarenhet.

Vi erbjuder nu en möjlighet att bli en del av ett globalt expansivt företag med höga ambitioner och en aktiv, mycket intresserad svensk ägare. Vi växer med lönsamhet varje år och genom pågående och omfattande investeringar i en mer digitaliserad och automatiserad produktion förbättras både kostnadseffektivitet och produktkvalitet. Vi har ett nära samarbete kollegor och chefer emellan. Det är korta beslutsvägar och tjänsten innebär stora möjligheter för den som är intresserad att påverka och få stor insyn i hela företaget. Trots vår litenhet är vi välkända inom vår nisch och har en lång tradition av att leverera produkter till globala världsledande kunder.

För mer information om tjänsten kontakta Manager R&D Jakob Ängeby, jakob.angeby@sem.se, 070-843 60 82.

För mer information om rekryteringsprocessen kontakta Personalchef Karin Hensing 070-590 78 40.

Välkommen med din ansökan till karin.hensing@sem.se, senast den 24:e september.

Inför rekryteringsarbetet så har SEM AB tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.