SEM AB är en av världens ledande tillverkare av elektroniska tändsystem för naturgas- och småmotorer samt statorer till dieselinjektorer. Våra kunder är världsledande tillverkare utav motorer i USA, Europa och Kina. Vi är certifierade enligt IATF, ISO 14001 och 45001. Bolaget bildades 1915 och omsätter ca 400 miljoner. Vi har idag ca 120 anställda i Åmål och är ungefär lika många i vår produktionsanläggning i Kina. Försäljningskontor finns i USA och Kina samt Åmål. Huvudkontoret ligger i Åmål och företaget har svenska ägare.

Är du vår nya Seniora Mekanikkonstruktör

Vi söker dig som är en självgående, strukturerad och driven person med ett genuint intresse för teknik och konstruktion, särskilt för motorer och mekatronik. Du tycker om att lösa utmaningar på ett kreativt sätt tillsammans med andra och delar gärna med dig av dina erfarenheter och stöttar dina kollegor. Du har lätt för att förstå sammanhang och din del i verksamheten och trivs när du får vara med och ta ett stort ansvar för att saker slutförs. Vidare uppskattar du att ha kundkontakt både internt och externt.

Vi söker nu en senior mekanikkonstruktör att förstärka vårt team med. Arbetet innefattar både hantering av befintliga produkter och utveckling av nya. Du ska i nära samarbete med kollegor leverera framtidens lösningar!

Du är högskole- eller civilingenjör gärna inom maskin eller mekatronik eller har motsvarande erfarenhet med flera års yrkeserfarenhet. Du behärskar Creo Parametric eller liknande CAD-system samt har erfarenhet av konstruktioner i plast och metall som skall formsprutas eller gjutas. Även stansade, frästa och svarvade detaljer förekommer. Kunskap om förbränningsmotorer, PDM system och Modellbaserad simulering är meriterande. Erfarenhet från mekatronik i automotivapplikationer är extra meriterande. Det är viktigt att du behärskar engelska i tal och skrift.

Vi erbjuder nu en möjlighet att bli en del av ett globalt expansivt företag med höga ambitioner och en aktiv, mycket intresserad svensk ägare. Vi växer med lönsamhet varje år och genom pågående och omfattande investeringar i en mer digitaliserad och automatiserad produktion förbättras både kostnadseffektivitet och produktkvalitet. Vi har ett nära samarbete kollegor och chefer emellan. Det är korta beslutsvägar och tjänsten innebär stora möjligheter att påverka och få stor insyn i hela företaget. Trots vår litenhet är vi välkända inom vår nisch och har en lång tradition av att leverera produkter till globala världsledande kunder.

För mer information om tjänsten kontakta Team manager Peter Larson
peter.larson@sem.se
070-843 60 82

För mer information om rekryteringsprocessen kontakta HR Director Karin Hensing
070-590 78 40.

Välkommen med din ansökan till miriam.bjorklund@sem.se

Skicka din ansökan senast den 31 oktober. Urval och intervjuer kommer ske löpande under processen.

 Inför rekryteringsarbetet så har SEM AB tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.