SEM AB är en av världens ledande tillverkare av elektroniska tändsystem för naturgas- och småmotorer samt statorer till dieselinjektorer. Våra kunder är världsledande tillverkare utav motorer i USA, Europa och Kina. Vi genomför forskningsprojekt med Chalmers, Linköpings Tekniska Högskola och Lunds Tekniska Högskola. Vi är certifierade enligt IATF, ISO 14001 och 45001. Bolaget bildades 1915 och omsätter ca 360 miljoner. Vi har idag ca 110 anställda i Åmål och ca 75 anställda i vår produktionsanläggning i Kina. Huvudkontoret ligger i Åmål och företaget har svenska ägare.

SEM söker nu två HW-ingenjörer!

Då vi får fler och fler projekt söker vi förstärkning i form av ytterligare två HW-ingenjörer, en erfaren och en junior. Idag är vi 4 som tillsammans hjälps åt att med bred erfarenhet utveckla elektronik till nya produkter och stötta våra Produktchefer med problemlösning av befintliga produkter.

Med utgångspunkt från kundens krav och den senaste forskningen tar vi genom samarbete med övriga avdelningar fram en lösning som innebär kompletta underlag till produktion, här i huset eller i vår fabrik i Kina.
På vägen har vi simulerat i Pspice och Comsol multiphysics, tagit fram prototyper och testat, beräknat komponentbelastning, verifierat EMC-kraven, ritat PCB-layout i Orcad osv. Samarbetet med SEM’s övriga avdelningar är lika naturligt som det är självklart för att få fram en bra och lönsam produkt! Utmaningarna är stora och kraven är höga från våra världsledande Automotive kunder- vilket är tur för oss då vi hela tiden måste ligga i framkant på allt.

För att lyckas i tjänsten tror vi du är högskole- eller civilingenjör med erfarenhet av / inriktning mot elektronikutveckling, gärna inom fordonsindustrin. Du är engagerad, kreativ, hjälpsam och tycker om att lösa saker tillsammans med andra. Du vill hela tiden lära dig mer och samtidigt också ha roligt. Du trivs att arbeta i en internationell miljö och behärskar engelska flytande i tal och skrift, resor förekommer. Det är också bra om du har erfarenhet av PCB-layout.

Tjänsten ingår i teamet Elektronikhårdvara, som är ett av teamen på vår utvecklingsavdelning och du är direkt underställd och rapporterar till chefen för team Elektronikhårdvara.

Vi erbjuder nu en möjlighet att bli en del av ett globalt expansivt företag med höga ambitioner. Vi växer med lönsamhet varje år och genom pågående och omfattande investeringar i en mer digitaliserad och automatiserad produktion förbättras både kostnadseffektivitet och produktkvalitet. Vi har ett nära samarbete kollegor och chefer emellan. Det är korta beslutsvägar och tjänsten innebär stora möjligheter för den som är intresserad att påverka och få stor insyn i hela företaget. Trots vår litenhet är vi välkända inom vår nisch och har en lång tradition av att leverera produkter till globala världsledande kunder.

För mer information om tjänsten kontakta Chef Elektronikhårdvara Tomas Karlsson.
tomas.karlsson@sem.se
070-922 43 12.

För mer information om rekryteringsprocessen kontakta HR Director Karin Hensing.
karin.hensing@sem.se
070-590 78 40.

Välkommen med din ansökan till karin.hensing@sem.se.

Då urvalet sker löpande är det viktigt att du skickar din ansökan så snart som möjligt.

 Inför rekryteringsarbetet så har SEM AB tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.