SEM AB utvecklar och producerar produkter som reducerar utsläpp av växthusgaser från transportfordon. Vår vision är att bidra med lönsamma produkter som bär oss mot ett fossilfritt samhälle. Strategin är att omsätta kunskap till produkter och att växa. Innovation, kompetens och målmedvetenhet gör oss framgångsrika. Fokus är på elektroniska tändsystem till motorer drivna av förnybara och alternativa bränslen, samt elektroniksystem för styrning och optimering av batteripack till elektrifierade fordon. Vi samarbetar nära med Lunds Tekniska Högskola, Chalmers, och Linköpings Tekniska Högskola. I våra fem forskningsprojekt jobbar sex doktorander. Våra kunder är världsledande tillverkare av komponenter till drivlinor i USA, Europa och Kina. Vi är certifierade enligt IATF, ISO 14001 och 45001. Bolaget bildades 1915 och omsätter ca 360 miljoner. Vi har idag ca 120 anställda i Åmål och är ca 85 i vår produktionsanläggning i Kina. Huvudkontoret ligger i Åmål och företaget har svenska ägare.

SEM söker en HW-ingenjör!

Då vi får fler och fler projekt söker vi förstärkning i form av ytterligare en HW-ingenjör. Idag är vi 5 som tillsammans hjälps åt att med bred erfarenhet utveckla elektronik till nya produkter och stötta våra Produktchefer med problemlösning av befintliga produkter.

Om tjänsten:
Med utgångspunkt från kundens krav och den senaste forskningen tar vi genom samarbete med övriga avdelningar fram en lösning som innebär kompletta underlag till produktion, här i huset eller i vår fabrik i Kina. På vägen har vi simulerat i Pspice och Comsol multiphysics, tagit fram prototyper och testat, beräknat komponentbelastning, verifierat EMC-kraven, ritat PCB-layout i Orcad osv. Samarbetet med SEM’s övriga avdelningar är lika naturligt som det är självklart för att få fram en bra och lönsam produkt! Utmaningarna är stora och kraven är höga från våra världsledande Automotive kunder- vilket är tur för oss då vi hela tiden måste ligga i framkant på allt.

Vem är du och vad är din bakgrund?
För att lyckas i tjänsten tror vi du är högskole- eller civilingenjör med erfarenhet av / inriktning mot elektronikutveckling, gärna inom fordonsindustrin. Du är engagerad, kreativ, hjälpsam och tycker om att lösa saker tillsammans med andra. Du vill hela tiden lära dig mer och samtidigt också ha roligt. Du trivs att arbeta i en internationell miljö och behärskar engelska flytande i tal och skrift, resor förekommer. Det är också bra om du har erfarenhet av PCB-layout.

Tjänsten ingår i teamet Elektronikhårdvara, som är ett av teamen på vår utvecklingsavdelning och du är direkt underställd och rapporterar till chefen för team Elektronikhårdvara.

Om SEM:
Vi erbjuder dig en möjlighet att bli en del av ett globalt expansivt företag med höga ambitioner. Vi växer med lönsamhet varje år och genom omfattande investeringar i automatiserad produktion förbättras både kostnadseffektivitet och produktkvalitet. Vi har ett nära samarbete mellan kollegor, oavsett roll, så beslutsvägarna är korta. Tjänsten innebär goda möjligheter att påverka och få insyn i hela verksamheten för den som är intresserad. Trots vår litenhet är vi välkända inom vår nisch och har en lång tradition av att leverera produkter till globala världsledande kunder.

För mer information om tjänsten kontakta Chef Elektronikhårdvara Tomas Karlsson.
tomas.karlsson@sem.se
070-922 43 12.

För mer information om rekryteringsprocessen kontakta HR Director Karin Hensing.
karin.hensing@sem.se
070-590 78 40.

Välkommen med din ansökan till karin.hensing@sem.se.

Då urvalet sker löpande är det viktigt att du skickar din ansökan så snart som möjligt.

 Inför rekryteringsarbetet så har SEM AB tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.