SEM AB utvecklar och producerar produkter som reducerar utsläpp av växthusgaser från transportfordon. Vår vision är att bidra med lönsamma produkter som bär oss mot ett fossilfritt samhälle. Strategin är att omsätta kunskap till produkter och att växa. Innovation, kompetens och målmedvetenhet gör oss framgångsrika. Fokus är på elektroniska tändsystem till motorer drivna av förnybara och alternativa bränslen, samt elektroniksystem för styrning och optimering av batteripack till elektrifierade fordon. Vi samarbetar nära med Lunds Tekniska Högskola, Chalmers, och Linköpings Tekniska Högskola. I våra fem forskningsprojekt jobbar sex doktorander. Våra kunder är världsledande tillverkare av komponenter till drivlinor i USA, Europa och Kina. Vi är certifierade enligt IATF, ISO 14001 och 45001. Bolaget bildades 1915 och omsätter ca 360 miljoner. Vi har idag ca 120 anställda i Åmål och är ca 85 i vår produktionsanläggning i Kina. Huvudkontoret ligger i Åmål och företaget har svenska ägare.

Vi söker Mjukvaruutvecklare inom inbyggda system

Vem är du?
Vi söker dig som är en engagerad, strukturerad och driven person med ett genuint intresse för programmering och problemlösning. I rollen som mjukvaruingenjör kommer du arbeta genom hela produktutvecklingskedjan med kravsättning, mjukvaruarkitektur, mjukvaruspecifikation, implementering, automatiserad testning samt produktunderhåll. Test görs i vårt eget labb/motorcell samt ute hos kund.

Om tjänsten:
Tjänsten ingår i utvecklingsavdelningen och du utökar vårt mjukvaruteam som idag består av fyra personer plus ett antal konsulter. Teamet utvecklar den inbyggda mjukvaran till våra avancerade system för förbränningsmotorers tändning, injektorstyrning samt för fordonselektrifiering. Mjukvaran i våra tändsystem skapar inte bara en optimal gnista anpassad efter de rådande förhållandena i förbränningsrummet utan diagnosticerar även tändsystemet samt analyserar förbränningen. Våra tändsystem sitter idag främst på förbränningsmotorer som drivs av natur- och biogas men anpassas nu för vätgasdrivna motorer. Inom fordonselektrifiering jobbar vi bland annat med system som optimerar batteriers prestanda och livslängd.

Din bakgrund:
Vi tror att du är civilingenjör eller högskoleingenjör inom mjukvaruutveckling, gärna med erfarenhet av inbyggda system och elektronik. Du är van att programmera i C och det är en fördel om du även behärskar Python och/eller LabView.  Det är positivt om du har erfarenhet från utvecklingsprojekt inom fordonsbranschen, gärna inom förbränningsmotorer eller elektrifiering. Även erfarenhet inom säkerhetskritiska system är meriterande. Du behärskar engelska flytande i tal och skrift samt är beredd att resa i tjänsten både inom Sverige och utomlands. Du har lätt för att samarbeta med andra, är prestigelös och tycker om när det pågår flera saker samtidigt.

Om SEM:
Vi erbjuder nu en möjlighet att bli en del av ett globalt expansivt företag med höga ambitioner. Vi växer med lönsamhet varje år och genom pågående och omfattande investeringar i en mer digitaliserad och automatiserad produktion förbättras både kostnadseffektivitet och produktkvalitet. Vi har ett nära samarbete kollegor och chefer emellan. Det är korta beslutsvägar och tjänsten innebär stora möjligheter för den som är intresserad att påverka och få stor insyn i hela företaget. Trots vår litenhet är vi välkända inom vår nisch och har en lång tradition av att leverera produkter till globala världsledande kunder.

För mer information om tjänsten kontakta SW Team Manager Anders Johnsson.
anders.johnsson@sem.se
070-628 75 57.

För mer information om rekryteringsprocessen kontakta HR Director Karin Hensing.
karin.hensing@sem.se
070-590 78 40.
Välkommen med din ansökan till karin.hensing@sem.se.

Urval och intervjuer kommer ske löpande under processen.

 Inför rekryteringsarbetet så har SEM AB tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.