SEM AB utvecklar och producerar produkter som reducerar utsläpp av växthusgaser från transportfordon. Vår vision är att bidra med lönsamma produkter som bär oss mot ett fossilfritt samhälle. Strategin är att omsätta kunskap till produkter och att växa. Innovation, kompetens och målmedvetenhet gör oss framgångsrika. Fokus är på elektroniska tändsystem till motorer drivna av förnybara och alternativa bränslen, samt elektroniksystem för styrning och optimering av batteripack till elektrifierade fordon. Vi samarbetar nära med Lunds Tekniska Högskola, Chalmers, och Linköpings Tekniska Högskola. I våra fem forskningsprojekt jobbar sex doktorander. Våra kunder är världsledande tillverkare av komponenter till drivlinor i USA, Europa och Kina. Vi är certifierade enligt IATF, ISO 14001 och 45001. Bolaget bildades 1915 och omsätter ca 360 miljoner. Vi har idag ca 120 anställda i Åmål och är ca 85 i vår produktionsanläggning i Kina. Huvudkontoret ligger i Åmål och företaget har svenska ägare.

Intresseansökan för arbete inom produktion SEM

Vi söker personal för att förstärka våra produktionsgrupper tack vare ökad efterfrågan från våra kunder. SEM har till stor del en alltmer högautomatiserad tillverkning i komplexa produktionslinor. Produktionen har både 2-skift och nattskift och anpassas beroende på hur orderläget ser ut.

Vi söker dig som är en driftig, självgående, ansvarstagande och händig problemlösare. Vidare behöver du ha lätt för att lära, tekniskt kunnig, noggrann och kvalitetsmedveten då våra kunder ställer höga krav på kvalité. Du behöver också ha bra fysik, då en del arbetsmoment kan vara ansträngande/tunga. Du behöver tycka om att arbeta fysiskt samt med skärmar och helautomatiserade system. Det är också mycket viktigt att vi bedömer att du har en personlighet som passar in i arbetsgruppen samt är flexibel och snabbt kan anpassa dig efter nya förutsättningar. Tidigare arbete eller erfarenhet kring automatiserad tillverkning ses som meriterande. Du behöver kunna svenska mycket bra, då all information och säkerhetsföreskrifter är på svenska.

Innan tillträde kommer en härdplastundersökning genomföras med krav på godkänt resultat.
Du måste också kunna jobba 2-skift och även ev. nattskift kan bli aktuellt.

Om SEM:
Vi erbjuder dig en möjlighet att bli en del av ett globalt expansivt företag med höga ambitioner. Vi växer med lönsamhet varje år och genom omfattande investeringar i automatiserad produktion förbättras både kostnadseffektivitet och produktkvalitet. Vi har ett nära samarbete mellan kollegor, oavsett roll, så beslutsvägarna är korta. Trots vår litenhet är vi välkända inom vår nisch och har en lång tradition av att leverera produkter till globala världsledande kunder.

För mer information kontakta Jan Gustavsson
jan.gustavsson@sem.se
0532-613 16.

Välkommen med din ansökan till miriam.bjorklund@sem.se.

Ansökningar kommer hanteras löpande.

 Inför rekryteringsarbetet så har SEM AB tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.