SEM AB utvecklar och producerar produkter som reducerar utsläpp av växthusgaser från transportfordon. Vår vision är att bidra med lönsamma produkter som bär oss mot ett fossilfritt samhälle. Strategin är att omsätta kunskap till produkter och att växa. Innovation, kompetens och målmedvetenhet gör oss framgångsrika. Fokus är på elektroniska tändsystem till motorer drivna av förnybara och alternativa bränslen, samt elektroniksystem för styrning och optimering av batteripack till elektrifierade fordon. Vi samarbetar nära med Lunds Tekniska Högskola, Chalmers, och Linköpings Tekniska Högskola. I våra fem forskningsprojekt jobbar sex doktorander. Våra kunder är världsledande tillverkare av komponenter till drivlinor i USA, Europa och Kina. Vi är certifierade enligt IATF, ISO 14001 och 45001. Bolaget bildades 1915 och omsätter ca 360 miljoner. Vi har idag ca 110 anställda i Åmål och är ca 75 i vår produktionsanläggning i Kina. Huvudkontoret ligger i Åmål och företaget har svenska ägare

Under förutsättning att vi signerar pågående försäljningsprojekt så söker vi ytterligare en prototyp/testingenjör.

Vem är du?

Vi söker dig som är nyfiken, engagerad och intresserad av att lära teorin bakom tändsystem för motorer. I rollen som prototyp/test-ingenjör kommer du genomföra testning, validering och analys av testresultat inom ramen för utvecklingsprojekt och ändringsärenden. Test och validering av produkterna sker i olika testutrustningar samt på motor, både hos SEM och ute hos våra kunder. För att lyckas tror vi du är noggrann, strukturerad, samt har en gedigen erfarenhet och intresse av motorer och testutrustning. Du är också en driven person med hög ansvarskänsla, som har lätt för att samarbeta med andra och trivs i miljöer med fokus på förändring och utveckling.

Din bakgrund:
Vi tror du är ingenjör inom maskin, mekatronik, elektro, men viktigast är intresset för teknik och engagemanget att vilja utvecklas. Du trivs att arbeta ”hands-on” i en internationell miljö och behärskar engelska flytande i tal och skrift samt är beredd att resa i tjänsten både inom Sverige och utomlands.

Om tjänsten:
Tjänsten ingår i avdelningen Project, Product & Development och du är direkt underställd och rapporterar till chefen för team prototyp/testning.

Om SEM:
Vi erbjuder dig en möjlighet att bli en del av ett globalt expansivt företag med höga ambitioner. Vi växer med lönsamhet varje år och genom omfattande investeringar i automatiserad produktion förbättras både kostnadseffektivitet och produktkvalitet. Vi har ett nära samarbete mellan kollegor, oavsett roll, så beslutsvägarna är korta. Tjänsten innebär goda möjligheter att påverka och få insyn i hela verksamheten för den som är intresserad. Trots vår litenhet är vi välkända inom vår nisch och har en lång tradition av att leverera produkter till globala världsledande kunder.

För mer information om tjänsten kontakta Development and Products & Projects Director Magnus Hellström.
magnus.hellstrom@sem.se
073-056 11 55.

För mer information om rekryteringsprocessen kontakta HR Director Karin Hensing.
karin.hensing@sem.se
070-590 78 40.

Välkommen med din ansökan till karin.hensing@sem.se.

Då urvalet sker löpande är det viktigt att du skickar din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 21:e mars.

 Inför rekryteringsarbetet så har SEM AB tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.